top of page

LGB Golv

Massiva Trägolv

Vi producerar massiva trägolv


Vi har tillverkat massiva golv, paneler, lister och foder i över 40 år. Våra trägolv, paneler, foder och lister härstammar från 1700-talet och framåt till dagens datum, detta är vår affärsidé och vårt arbetsområde. Vi tillverkar allt material i Motala, Östergötland.
 

LGB hyvleri producerar massiva trägolv och listverk

 

Produkterfloran som vi kan leverera sträcker sig över många olika sorters trägolv t.ex. Furugolv, Ekgolv, Tiljor, Golvtiljor, Plankgolv och Allmogegolv men även traditionella kilsågade golv. Vi tillverkar även unika utomhus beklädnader i rustika dimensioner och inomhus paneler i kvistfri furu men produktionen innefattar även tidsenlig produktion av trälister och allmogelister.


Det är fortfarande mestadels trä som täcker våra golv, och det är vårt jobb att förse er med den bästa av den varan. Vi ger er ett golv som är modernt, hållbart, formbart och med högsta kvalité. Vi producerar våra golv med år hundraden av kunskap om trä anpassat till dagens moderna krav utan avkall på kvalité och hantverkskunskap. De som i dag finner glädje över att lägger in sina trägolv ska följande generationer kunna använda och känna samma glädje över. Man återskapar samma fina känsla nu och i morgon.

I dag väljer vi fortfarande ut träden på samma sätt som för 300 år sedan. Vårt krav på furan skall ha varit uppvuxen där klimatet i årtionden har behandlat den omilt och hårt, vuxit långsamt under långa vintrar. Därför får de tätare årsringar och blir hårdare än ett träd som vuxit längre söderut. Därför har vi valt den senvuxna Norrlandsfuran och tar den kärndel, som århundradens tradition och erfarenhet lärt oss arbeta med, vilket ytterligare bidrar till den goda LGB Golv kvaliteten.

Vilken bredd du ska ha på golvplankorna handlar om tycke och smak, kvaliteten är alltid av den bästa möjliga. Vi gör inte bara furuprodukter utan vi använder oss av alla sorts träslag t.ex. Ek, Bok, lönn, Björk, Lärk och Gran osv.

Massiva trägolv; Tål att användas  Ett massivt furugolv tål att användas även i de tuffaste av miljöer. Många gamla kyrkor och slott har fortfarande kvar sina gamla trägolv.

Trä är mycket motståndskraftigt mot värme och kyla, Dessutom tål det en mängd kemikalier och lösningsmedel utan att påverkas. När man bärgade Regalskeppet Wasa efter 300 år så hade alla spikarna rostat bort, men träet var fortfarande intakt.

bottom of page